Blogs

Anneke, je wilde graag een paar kilo kwijt, maar dit kreeg je alleen niet voor elkaar. Herkenbaar voor anderen, denk ik!
Hoe heb je dit toch voor elkaar gekregen?

Omdat ik had gehoord dat je met de juiste voedingsadviezen veel kunt bereiken heb ik bij Emmy aangeklopt. Het mooie van de werkwijze van De Betere Eter is dat je een persoonlijk schema krijgt. Het is geen algemeen voedingsschema, maar afgemeten op de persoon.
Dit moet je doen! Het is fantastisch! Als je de behoefte hebt om zelf binnen het schema te experimenteren dan kan dat, omdat het je heel veel handvatten geeft. Er zit veel variatie in het voedingsschema en het bestaat uit goede producten.
Dit wil ik blijven doen! Jammer dat ik het niet eerder heb gedaan! 

Heb je honger gehad? Voelde het als afzien tijdens het traject dat je hebt gevolgd?
Ik heb helemaal niet afgezien, hoewel de eerste weken wel soms lastig waren. Ik voelde me soms slap. Met Emmy besprak ik dit en dit kwam waarschijnlijk doordat ik toch meer energie verbruikte dan ik tot me nam.
Het eten in mijn voedingsschema was allemaal lekker, dus miste ik niets. Behalve dan af en toe een wijntje ???? Ik heb de eerste 4 weken ook de alcohol laten staan. Ondanks dat ik nu weer af en toe een wijntje pak, blijf ik gewoon op gewicht. Ik heb ervaren dat het tijd kost om goed te eten. Voorbereidingstijd en een half uur eerder opstaan (in mijn geval). Dat is wel wennen. Maar dat maakt het al gauw goed als je ziet wat het je opbrengt. Ik heb gezonde voeding leren waarderen en ik ben bewuster beter gaan leven. Een eye-opener was voor mij: ik at te veel, terwijl ik dacht dat dat wel mee viel maar ik  bewoog te weinig. Ik ben beiden gaan veranderen en dit blijf ik ook doen!

Zou je kunnen omschrijven wat je vooral is bijgebleven van het voedingstraject dat je bij De Betere Eter hebt gelopen?
Ik ben in een goede vicieuze cirkel terecht gekomen door gezonde voeding en lekker bewegen. Het was voor mij goed om dit samen op te pakken. Ik zag dubbele groei. Mijn spieren werden goed gevoed, voelden daardoor beter en ik heb nu een gezond lijf! Ik voel me ook helemaal gezond en dit wil ik vasthouden!

Wat vind je van de begeleiding en advisering door Emmy? Waarin onderscheidt zij zich denk je van anderen?
Ik vind dat Emmy heel veel kennis van zaken heeft. Ze heeft een heel mooi voedingsprogramma gemaakt. Het sluit aan op mijn persoonlijke behoefte. Ik heb eerst een voedingsdagboek bijgehouden en op basis daarvan heeft zij een gezond voedingsschema gemaakt. Ik zie mezelf hierin terug. Het voelt persoonlijk en op maat gemaakt!
Emmy is heel toegankelijk, altijd bereikbaar en niets lijkt teveel te zijn of gevraagd. Ze reikt ook alternatieven aan.
Ik denk dat De Betere Eter zich met deze werkwijze onderscheid, omdat het zo persoonsgericht is. Emmy kijkt naar hoe je in leven staat en wat je doet en wat je gezin nodig heeft en noem maar op.
Bij andere diëten moet je zelf op zoek, maar de manier van De Betere Eter is makkelijk en fijn! Geeft mij houvast! 

Na een aantal weken had je je streefgewicht al bereikt. En toen? 
Na die 4e week dacht ik: Zo klaar…en nu weer gewoon eten!! Haha!! Nee hoor, volgens Emmy zijn we nog niet klaar. Ze heeft nog een aangepast schema voor me gemaakt waarmee ik op gewicht kan blijven. Door dit schema te gebruiken ben ik langzaam nog wat gewicht kwijt geraakt. Deze nazorg door Emmy, waarbij ze zorgt voor een nieuw schema heeft goed uitgepakt en hiermee kan ik nu alleen vooruit. 

Zou je De Betere Eter aanbevelen aan anderen?
Ja, zeker weten!  
Ik heb geleerd hoe ik meer variatie in mijn eetpatroon kan toevoegen. Ik heb anders leren eten en denken! 

Hoe zou jij het vinden om persoonlijke ondersteuning te krijgen bij het veranderen van je voedingspatroon?

Openingstijden

Maandag t/m zaterdag: op afspraak

Contact

De Betere Eter

Ouverture 91

5629 PS Eindhoven

06-24824874

info@betere-eter.nl

Meer informatie

Algemene voorwaarden

Privacyverklaring

KVK: 74755870

BTW: NL001837178B91