Ingrediënten voor 4 personen:
- 400 gr kippengehakt
- Gesnipperde ui
- 400 gr tomatenblokjes
- half bouillonblokje
- 500 gr aardappelen
- scheutje melk
- 2 el olijfolie
- 250 gr gesneden witte kool
- 250 gr gesneden prei
- 2 tl kerriepoeder
- peper en zout
- 2 tomaten in plakken
- 75 geraspte 30+ kaas
Bereiden:
- Rul het gehakt en bak de ui mee.
- Voeg de tomatenblokjes en het halve bouillonblokje toe en laat een kwartiertje pruttelen.
- Kook de aardappelen gaar en pureer deze met de melk. Breng op smaak.
- Wok de kool en prei in de olijfolie en voeg het kerriepoeder toe. Breng op smaak met zout en/of peper.
- Doe eerst de gehaktsaus in een ovenschaal. Leg daarop het groentenmengsel en vervolgens de puree.
- Leg de tomatenplakken erop en bestrooi met de geraspte kaas.
- Bak de ovenschotel voor 25 minuten op 180 graden.
Een gezonde en lekkere ovenschotel met veel groenten, die je ook tijdens het afvallen kunt eten. Passend binnen een verantwoord en veelzijdig voedingspatroon.