Jezelf wapenen tegen verleidingen is mogelijk.

  • Heel belangrijk daarbij is het om goed voor jezelf te zorgen: denk aan voldoende slaap, voldoende bewegen en voldoende volwaardige voeding eten om (onder meer) schommelingen in je bloedsuikerspiegel te voorkomen. Ook een regelmatig eetpatroon helpt.
  • Bereid je voor op moeilijke momenten: maak een boodschappenlijstje, ga naar de supermarkt met een volle maag en weest niet te streng voor jezelf. Neem max 2 keer in de week iets dat je echt lekker vindt, maar het moet minimaal een 8 waard zijn!
  • Als je de hele dag buiten de deur bent, neem dan een gezonde lunch en tussendoortje mee.
  • Cafeïne, zoetstoffen en alcohol vergroten de gevoeligheid om ongecontroleerd te gaan eten. Hetzelfde effect hebben “eetregels”.
  • Leg bepaalde voedingsproducten uit het zicht en het liefst moeilijk bereikbaar en zoek afleiding gedurende de “craving”