Hoewel ik graag vegetarisch of vegan eet, vind ik een stukje kip op zijn tijd ook lekker. Dit recept kwam ik tegen in de allerhande en is licht, gezond en lactosevrij.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- Olijfolie
- 300 gr gerookte kipstukjes
- Limoensap en -rasp
- 150 gr mais
- Uitje, gesnipperd
- Halve komkommer
- 2 rijpe avocado’s
- 6 grote of 8 kleinere bietentortilla’s
- 50 gr babyspinazie
En wat moet je doen?
- Bak het uitje in de olijfolie. Voeg vervolgens de spinazie toe en bak mee tot deze is geslonken.
- Voeg de uitgelekte mais en wat limoensap toe.
- Prak het vruchtvlees van de avocado’s en voeg de rasp van de limoen erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
- Besmeer de wraps met de avocadospread.
- Leg het ui-spinazie-mengsel erop, vervolgens de kipstukjes en daarna de in kleine stukjes gesneden komkommer.
- Bestrooi met peper en rol op.
- Leg de wraps vervolgens een paar minuten onder de grill. Heerlijk!