Blogs

Lasagne met pompoensaus

Mijn favoriete gerecht van dit seizoen. Heerlijk! Veel groenten, verantwoord en passend binnen een gezonde leefstijl. Voor 4 personen.

  • Je start met het maken van linten van 1 courgette met een kaasschaaf of dunschiller. Deze kun je daarna bakken of grillen. Je hoeft geen olie te gebruiken.
  • Snipper 1 ui en 2 teentjes knoflook. Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook.
  • Voeg 800 gr voorgesneden pompoenstukjes (of snij zelf een flespompoen in stukjes) toe. Doe er een groentebouillonblokje, Italiaanse kruiden en 250 ml kookroom light bij. Laat dit 12 minuten op laag vuur met deksel op pan koken. Pureer daarna.
  • Vet een grote ovenschaal in met olie en beleg met 1/4 van 250 gr volkoren lasagnebladen. Schep hier 1/4 van de pompoensaus op. Vervolgens 1/3 van de courgettelinten, 1/3 van 280 gr gegrilde paprika uit pot en 1/3 van 100 gr geraspte 30+ kaas.
  • Herhaal dit nog 2x en eindig met de lasagnebladen en saus.
  • Leg bovenop 1 mozzarella in plakjes en 100 gr cherrytomaatjes.
  • Zet de ovenschaal 40 min in een oven van 200 graden.

Met dank aan Jumbo voor dit lekkere recept!

Hoe zou jij het vinden om persoonlijke ondersteuning te krijgen bij het veranderen van je voedingspatroon?

Openingstijden

Maandag t/m zaterdag: op afspraak

Contact

De Betere Eter

Ouverture 91

5629 PS Eindhoven

06-24824874

info@betere-eter.nl

Meer informatie

Algemene voorwaarden

Privacyverklaring

KVK: 74755870

BTW: NL001837178B91