Benodigdheden voor 4 personen:
- 350 gr mager rundvlees of mager rundergehakt
- 2 uien
- 1 el olijfolie
- Bouillon(poeder) en kruiden
- 1 kilo aardappelen
- 0,5 rode kool of 1 pot rode kool
- 2 appels
- 50 gr geraspte kaas 30+
Bereidingswijze:
- Bak het vlees aan in de olijfolie en voeg de ui toe. Bak mee tot deze glazig is.
- Doe er de bouillon en kruiden bij naar smaak.
- Kook de aardappels in ongeveer 20 min en maak er puree van.
- Als je verse rode kool gebruikt, snij deze dan in kleine stukje en kook deze ook ongeveer 20 min.
- Verwarm de oven op 220 graden en snijd de appel in dunne plakjes.
- Doe het vlees in een ovenschaal en leg hier de rode kool en appel op.
- Dek dit geheel af met de aardappelpuree en bestrooi met de kaas.
- Zet dit voor ongeveer 20 min in een voorverwarmde oven.