Blogs

Iedereen heeft weleens ontzettende trek en/of het idee om alles te kunnen eten wat er voorhanden komt. Maar wat is er aan de hand als je dit continue hebt?

Dit heeft te maken met een ontregelde eetlust. Cravings ontstaan door een signaal van het lichaam dat er belangrijke voedingsstoffen worden weggelaten. Ontregeling van bloedsuiker verergert door een slechte nachtrust.

De eerste maaltijd van de dag zet de toon voor het verloop van de rest van de dag. De samenstelling van het ontbijt heeft een enorme impact op welke voedselkeuze je later op de dag maakt.
Schokkend is dat het effect van een ontregelde maaltijd tot 24 uur aanwezig is. Dus een ontbijt dat een diepe dip tot gevolg heeft, kan ervoor zorgen dat je bij het diner twee keer opschept.

Wat kun je eraan doen?
– Zorg voor een goede verzadiging door middel van eiwitten en vezels toe te voegen (ook voorwaarde om te kunnen afvallen).
– Sportieve activiteiten zorgen dat de ontregeling wordt verminderd.
– De samenstelling van de darmflora is een bepalende factor. Deze bepaalt hoe groot de dip is, 2 tot 4 uur na een maaltijd en dus hoe hongerig je bent de rest van de dag.

Het vergt dus een gepersonaliseerde aanpak om te achterhalen wat de problematische
koolhydraten per persoon zijn. Ik help je graag bij deze zoektocht! Plan een gratis adviesgesprek!

Hoe zou jij het vinden om persoonlijke ondersteuning te krijgen bij het veranderen van je voedingspatroon?

Openingstijden

Maandag t/m zaterdag: op afspraak

Contact

De Betere Eter

Ouverture 91

5629 PS Eindhoven

06-24824874

info@betere-eter.nl

Meer informatie

Algemene voorwaarden

Privacyverklaring

KVK: 74755870

BTW: NL001837178B91