Voor 12 porties
- 6 pruimen
- 4 el honing
- Stukje verse gember
- 2 eieren
- 200 ml melk
- 2 bananen
- 300 gr volkoren meel
- Beetje bakpoeder
- 2 el rozijnen
- 1 el havermout
Snij de gehalveerde pruimen in plakjes en snij de gember in kleine stukjes.
Verhit de honing in een pan en bak de pruimen en gember hierin voor een paar minuten. Blijf roeren!
Pureer de bananen.
Klop de eieren met de melk en voeg de gepureerde bananen toe.
Voeg het meel, het bakpoeder en de rozijnen toe en roer tot een glad beleg.
Giet vervolgens de pruimen met het kookvocht erbij en roer nogmaals door elkaar.
Verdeel het beslag over 12 muffinvormpjes of een cakevorm.
Bestrooi met de havermout.
Bak de muffins of cake in 30 min goudbruin op 200 graden. Als je een grote cake- of taartvorm gebruikt, kan het zijn dat het beslag nog iets langer nodig heeft om gaar te worden.