Blogs

Vandaag beginnen op verschillende plaatsen in het land weer de Carnavalsdagen. Ga jij ook vieren, maar wil je niet je harde werken met betrekking tot de verloren kilo’s teniet doen? Lees dan onderstaande tips!

• Bij Carnaval hoort natuurlijk alcohol. Hoewel we allemaal weten dat alcohol niet goed is voor ons lichaam en ons gewicht, komen we er deze dagen niet onderuit. Probeer toch de hoeveelheid alcohol te matigen door genoeg water tussendoor te drinken. Dit is tevens goed voor je vochtbalans en voorkomt de dag erna een te erge kater.

• Bij alcohol wordt weer graag een vette hap gegeten. Hoewel het aanbod misschien niet zo groot is, probeer toch te kiezen voor de gezonds mogelijke opties en eet vooral niet teveel. Je lichaam is zo hard bezig met het wegwerken van de alcohol, dat deze geen energie heeft om het eten te verteren. Alles wordt dus direct opgeslagen als vet!

• Maar we bewegen natuurlijk ook veel. Dans, spring, hos en verbrand die calorieën. En zoals een klant van mij deze week zei: “Als ik een niet te grote kater heb, dan ga ik ook nog in de ochtend sporten.” Dan verbrand je alvast weer iets van wat je de vorige dag teveel hebt binnengekregen.

• En geniet vooral! Het is natuurlijk feest en als je op de dagen dat je niet feest je gezonde voedingspatroon weer oppakt, dan komt het vanzelf goed!

Ga je geen Carnaval vieren, maar lekker op vakantie?
Dan gelden eigenlijk dezelfde tips. Geniet en maak er een mooie vakantie van! Extraatjes horen bij vakantie, maar probeer toch ook bewuste, gezonde keuzes te maken en niet je hele gezonde aangeleerde voedingspatroon los te laten. Ga lekker skiën of langs het strand wandelen.

Fijne dagen allemaal!

Hoe zou jij het vinden om persoonlijke ondersteuning te krijgen bij het veranderen van je voedingspatroon?

Openingstijden

Maandag t/m zaterdag: op afspraak

Contact

De Betere Eter

Ouverture 91

5629 PS Eindhoven

06-24824874

info@betere-eter.nl

Meer informatie

Algemene voorwaarden

Privacyverklaring

KVK: 74755870

BTW: NL001837178B91